Meghívó: MONITORTEXTÚRÁK- Gyenes Zsolt kiállítása

MET Galeria meghivo Gyenes 1

gyenes zsolt

Monitoron megjelenő textúrák, szövött struktúrák, lineáris és non-lineáris felületek: szín/fény, önarckép-, idő-, akció-, ember/tömeg- és hiba-textúrák; absztrakt alakzatok. Az első monitor-generáció közé tartozom én is, akiknek, mint később is, a televízió monitorja meghatározó élmény volt; találkozási felület. Aztán újabb, más típusú és funkciójú monitorok jelentek meg, de a lényeg valahol megmaradt. Szeretem a monitor textúráját; olyan megfogható. RGB illúziók. Monitor/os textúrák; szinkrónia, hiba és a-szinkrónia. Hang és kép egyenrangú viszonya. Az egyik a másikat építi és fordítva.

Három párhuzamosan készülő sorozatból válogatottam néhány audio-videót ehhez a bemutatóhoz.

gyenes zsolt munkái

A Monitor-, vagy hibatextúrák vírusos számítógépes futtatások, tehát hibás monitorképek montázsai, átalakításai, ahol a hang szinkróniában erodálódik, modifikálódik a mozgóképpel együtt.

A Szinkrónia sorozat darabjai a hang és kép lehetséges szinkróniáját vagy/és a-szinkróniáját kutatják sajátos eszközeikkel.

A Körmenet/Procession opuszai, melyek egyébként a Fibonacci-számsorra épülő struktúrák, az idő megragadhatatlanságának metaforái is lehetnének. A múlt és jövő elérhetetlen, a jelen pedig nem létezik – az egész illúzió.

Az alkalmazott technika, a szoftverek lehetőséget nyújtanak a különböző kifejezési módok közötti átjárhatóságra, a helyettesítésre, az illúzió, már érintett bizonyos formáira.

A kiállításon szereplő audio-videók ebben az évben készültek.

MET Galeria meghivo Gyenes 2

MET Galeria meghivo Gyenes 4

Impresszum
 • Hungarian Electrographic Art Association/HEAA

  Telefon: +36-1-208-5090
  Mobil: +36-30-612 - 0235
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Kapcsolat:HAász Ágnes elnök
  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Mobil: +36-30-657-5206
  MET Galéria 1117 Budapest, Bölcső u. 9. fsz. üzletsor 1.

fb art Vimeo Icon 01

Együttműködő partnerek

MKLOGO      ArtKalauz logo s


Médiapartnerek

kepiras header3  sp logo feher jpg  Logo m muhely folyoirat feher  újművészet  ikon  műértő  Dokuweb